Wat weet jij over permanente make-up?

De meeste vrouwen hebben een vast opmaakritueel. Zo zit je al snel iedere ochtend met je eyeliner, mascara en wenkbrauwpotlood in handen. Het kan een rustgevend moment zijn, maar vaak toch ook best frustrerend wanneer het niet zit zoals je zou willen. Gelukkig is permanente make-up een mooi en natuurlijk alternatief: je hoeft nooit meer om te kijken of je make-up goed zit. Maar eenmaal besloten een behandeling te ondergaan, kun je nog met veel vragen zitten. Hoe zit het eigenlijk met de voorbereiding, de behandeling en de nazorg?

Waarom permanente make-up (pmu)?

Permanente make-up brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste blijft het lang zitten, waardoor je veel tijd bespaart die je anders zou besteden aan opmaken en schoonmaken van de huid. Daarnaast is het perfect voor mensen die allergisch zijn voor normale make-up. Ook wanneer je schaarse wenkbrauwen of een onduidelijke liplijn wilt verhullen, is het een nuttig hulpmiddel. Het laten zetten van pmu is iets om goed over na te denken, je haalt het er immers niet zomaar af met een doekje. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Een expert kan je daarbij helpen en je adviseren over wat goed bij je past.

Voorbereidingen treffen

Voordat de behandeling wordt uitgevoerd, moet je letten op een aantal zaken. Zo wordt het drinken van alcohol vanaf vierentwintig uur voor de behandeling afgeraden. Alcohol verdunt het bloed, wat bij deze behandeling onwenselijk is. Zo kan het pigment verdunt raken waardoor dit (te) weinig opgenomen wordt door de huid. Als je bang bent voor pijn, kun je voorafgaand aan de behandeling twee paracetamols nemen. Hoe ongemakkelijk de behandeling voelt, verschilt echter van persoon tot persoon. Ook kan het handig zijn je haar te wassen, aangezien de behandelde zones een week lang droog moeten blijven.

De behandeling

De behandeling start altijd met een uitgebreid intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Daarin bespreken we nauwkeurig welke vorm en kleur bij je past en wat je wensen zijn. Ook teken ik dit voor. We gaan door totdat je helemaal tevreden bent. Wanneer dit het geval is, starten we de eerste behandeling en plannen daarna de twee nabehandelingen. We plannen altijd drie afspraken in totaal, omdat het pigment moet opbouwen in je huid, dat kost tijd. Tijdens de behandelingen breng ik het pigment aan middels een speciaal apparaat met kleine naaldjes. Dat lijkt wat op tatoeëren, maar is veel oppervlakkiger. De permanente wenkbrauwen kunnen nog wat donker ogen, dat komt doordat de pigmenten nog lichter worden na genezing.

Verzorgingstips

Wanneer je pmu hebt laten aanbrengen, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. De nazorg is daarom ook erg belangrijk. Zo is hygiëne echt van belang tijdens het genezen. Probeer zo min mogelijk aan je permanente make-up te zitten, zodat er geen bacteriën bij kunnen. Vermijd ook zonlicht en water, zodat de huid sneller en mooier geneest. Hoe verleidelijk het ook is, probeer niet aan de korstjes te krabben. Zoals bij alle wondjes kunnen er littekentjes ontstaan wanneer je deze niet goed genezen.

Voor jou?

Ben jij nieuwsgierig naar permanente make-up of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op met P.M.U Studio 26! Met mijn jarenlange ervaring ben je in goede handen. Weet je niet zeker of pmu iets voor jou is, en wil je eerst eens iets anders proberen? Ook voor reguliere browstyling kun jij hier terecht. Graag zorg ik ervoor dat jij met een stralende look de salon uitloopt!