Permanente make-up: meer dan alleen make-up

Permanente make-up is geschikt voor meer dan alleen make-up. De techniek is ook te gebruiken bij medische toepassingen. Het is bijvoorbeeld toe te passen bij littekens of plaatselijke kaalheid. Krista Meijne van P.M.U. Studio 26 geeft een kijkje in de wereld van medische pigmentatie.

Niet-cosmetische doelen

Veel mensen kiezen voor pmu omdat het een cosmetische verbetering geeft: met pmu heb je geen omkijken meer naar je make-up en hoef je hier dus niet elke ochtend mee bezig. Doordat pigment in je huid wordt aangebracht, blijft het lange tijd goed zitten. Dit is te gebruiken bij onder andere wenkbrauwen en eyeliner. Maar pmu is niet alleen te gebruiken voor cosmetische doeleinden. Door het gebruik van pigment die vrij ondiep in de huid wordt aangebracht, kan het ook worden ingezet bij meer medische doelen. Dan is het niet de bedoeling om het eruit te laten zien als make-up, maar om iets optisch te verbeteren of verbloemen. Daarom wordt het ook wel medische pigmentatie genoemd of dermatografie.

Dunne of uitgevallen wenkbrauwen

Medische pigmentatie kan ook een uitkomst zijn wanneer je wenkbrauwen heel dun zijn, of zelfs volledig afwezig zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een haaraandoening zoals alopecia. Alopecia is een auto-immuunziekte waarbij je lichaam bepaalde lichaamseigen cellen als vijandig ziet, en gaat aanvallen. Hierdoor kun je te maken krijgen met haaruitval, wat ook bij de wenkbrauwen kan optreden. Met pmu kunnen hele realistische wenkbrauwen aangebracht worden. De haartjes worden afzonderlijk van elkaar getekend, waardoor ze er samen uitzien als een mooi gevormde, volle wenkbrauw. Zo kun je jouw gezicht en ogen laten spreken.

Littekens in je wenkbrauwen

Littekens blijven meestal je hele leven zitten. Dit kan erg vervelend zijn, wanneer ze op een zichtbare plek zitten, bijvoorbeeld in je wenkbrauwen. Het kan gebeuren dat de haartjes op het litteken in je wenkbrauw niet meer groeien, waardoor het litteken zichtbaar blijft. Met pmu kunnen de haartjes zo getekend worden dat het litteken niet langer opvalt en je wenkbrauw eruitziet als een geheel.

Andere toepassingen

Permanente make-up kan ook gebruikt worden wanneer je wel make-up wilt dragen, maar allergisch bent voor veel soorten make-up. Je hoeft dan met permanente make-up niet steeds op te blijven letten of je wel de goede koopt, of zorgen te maken dat je gedurende de dag te maken krijgt met huiduitslag.

De behandeling

Krista Meijne van P.M.U. Studio 26 zet zich in om voor jou zo mooi mogelijk resultaat te creëren. Dit doet ze door vooraf goed de vorm en dikte van de aan te brengen permanente make-up of medische pigmentatie te bepalen. Vervolgens gaat ze secuur te werk zodat het resultaat ook echt naar wens wordt. Let wel op: pmu zit nooit in een keer goed en is nooit volledig symmetrisch. Dat zorgt er juist voor dat het resultaat des te natuurlijker is. Geïnteresseerd in pmu of wil je meer informatie? Neem dan contact op!