Meteen een verzorgde uitstraling

Waarom zou je moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Jouw leven is al druk en hectisch genoeg. Dus als je ergens tijd kunt besparen, bijvoorbeeld bij je ochtendritueel, waarom zou je dat dan niet doen? En als bijkomend voordeel zie je er ook nog eens, op elk moment van de dag, verzorgd uit! Wie wil dat nou niet?

Je kent dat vast wel: ’s morgens vroeg, terwijl je een strakke eyeliner probeert te maken, moet je ruziënde kinderen uit elkaar halen en tegelijkertijd ook nog snel hun broodtrommeltjes vullen. Of wat dacht je van wenkbrauwen die na een regenbui halverwege je wangen zitten of dat gênante moment als je erachter komt dat die zorgvuldig aangebrachte lippenstift op je voortanden terecht is gekomen?

Volle en natuurlijke wenkbrauwen

Wil je het jezelf wat gemakkelijker maken en meteen goed voor de dag komen? Denk dan eens aan semi-permanente make-up (PMU)! Dan heb je ’s ochtends meteen een verzorgde uitstraling! Het voordeel van PMU is dat dunne en/of onregelmatige haargroei volledig wordt gecorrigeerd, zodat er volle en natuurlijke wenkbrauwen ontstaan. Wenkbrauwen bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van je gezicht. Met PMU krijg je mooie en verzorgde wenkbrauwen, waar je verder weinig aan hoeft te doen.

Technieken

Wat is PMU eigenlijk? Dit is een vorm van een semi-permanente cosmetische pigmentatie. Op deze manier wordt de make-up als het ware nagebootst en blijft die wel één tot vier jaar zitten. Daarna heb je de mogelijkheid om de make-up te laten bijwerken, zodat je er weer volop van kunt genieten! Er zijn diverse mogelijkheden zoals het creëren van vollere lippen die tevens meer egaal worden, het zetten van semi-permanente eyeliner, maar PMU kan dus ook toegepast worden op de wenkbrauwen.

Er zijn twee verschillende technieken met betrekking tot de wenkbrauwen: de hairstroke- en schaduwtechniek. Bij de hairstroke-techniek worden met een naald dunne haartjes nagebootst in de kleur en vorm van je eigen wenkbrauwharen. Het eindresultaat zijn vollere en naturel uitziende wenkbrauwen. Bij de schaduwtechniek worden de wenkbrauwen opgebouwd met heel kleine pixels van pigment. Het lijkt alsof je de wenkbrauwen met wat poeder hebt aangezet. Wil je dit intenser maken, dan bouw je de kleur op van donker naar licht. Dit is de ombre-wenkbrauw.

Wil jij weten wat semi-permanente make-up voor jou kan doen? Neem dan contact op met PMU-specialist Krista Meijne van PMU Studio 26!

Over PMU Studio 26

Krista Meijne van PMU Studio 26 heeft haar opleiding gevolgd aan de gerenommeerde academie van Irma Hulscher. In de jaren daarna heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Ze is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten. Behalve voor permanente make-up kun je bij Krista terecht voor browstyling en wimperlifting, en in de nabije toekomst ook voor kleine tatoeages en laserbehandelingen voor het verwijderen van tatoeages en eerder verkeerd gezette PMU.

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Zaanstreek.