Is permanente make-up wel zo permanent?

Wil je altijd een verzorgd uiterlijk of vind je het lastig om zelf make-up aan te brengen? Dan is permanente make-up misschien wel de oplossing. Een ervaren stylist kijkt naar jouw huid en de vorm van je gezicht, om te kijken wat bij jou past. Maar hoe lang blijft die permanente make-up zitten? In dit artikel lees je er meer over.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in het bovenste gedeelte van de lederhuid. Dit gebeurt met een PMU apparaat en een dunne, hygiënische naald. Het lijkt qua techniek veel op tatoeëren. Alleen gaat deze techniek iets minder diep de huid in.

Dankzij PMU is er veel mogelijk. Het is geschikt voor het aanbrengen van mooie en strakke wenkbrauwen. Je kunt ook kiezen voor een lip-pigmentatie. Ook wordt de PMU steeds vaker toegepast bij vrouwen met alopecia of haaruitval door kanker.

Wat zijn de voordelen?

Permanente make-up heeft veel voordelen. Vrouwen gebruiken het graag, omdat:

  • Je tijd bespaart. Door minder tijd aan je make-up kwijt te zijn in de ochtend, kun je langer in bed blijven liggen. Of je hebt nog meer tijd voor je ochtendritueel;
  • Je er altijd verzorgd uitziet. Zonder teveel poespas en gehannes met make-up ga je stralend door het leven, ook in de warme zomers;
  • Je makkelijk oneffenheden in je gezicht kunt corrigeren. Met PMU verberg je littekens op een natuurlijke manier. En dat zonder operaties of lasertechniek.

Blijft het altijd zitten?

Nee. Gemiddeld blijft PMU tussen de 1 en 3 jaar zitten. Het hangt helemaal af van je eigen pigment en huidtype. Hoe vetter het huidtype, hoe sneller het pigment vervaagt. Verder is het ook afhankelijk van hoe lang je in de zon zit. Door uv-straling vervaagt permanente make-up ook sneller.

Advies op maat

Wil jij een persoonlijk advies op maat over wat PMU jou kam bieden? Maak een afspraak bij Studio 26 en laat je adviseren over de mogelijkheden. Voor je het weet zie je er ieder moment van de dag uit om door een ringetje te halen!