Hoe zorg je voor de perfecte wenkbrauwen met PMU?

Permanente make-up (pmu) is niet zo maar gedaan in een handomdraai. Sterker nog, pmu is een vakgebied op zich. Er zijn verschillende technieken voor pmu die te gebruiken zijn bij het aanbrengen van permanente make-up in de wenkbrauwen. In dit blog geeft Krista Meijne van P.M.U. Studio 26 je een uitgebreid kijkje in de wereld van pmu en technieken die toe te passen zijn in de wenkbrauwen.

Mogelijkheden van PMU

Pmu kan in vele vormen worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het aanzetten van je wenkbrauwen of het plaatsen van een permanente eyeliner. In dat laatste geval laten veel vrouwen een zwart lijntje boven of onder de ogen aanbrengen. Bij wenkbrauwen zijn er verschillende technieken die we toe kunnen passen. Pmu in je wenkbrauwen kan zowel machinaal als met de hand aan worden gebracht, in verschillende vormen en diktes.

3-D hairstrokes

Een aantal technieken worden uitgevoerd met een machinale naald. Deze naald zorgt ervoor dat de pmu nauwkeurig en in de juiste huidlaag terecht komt. Een veelgebruikte techniek is nano hairstrokes. Het mooie van de hairstrokestechniek is dat je van dichtbij losse haartjes ziet, die van een afstandje er samen uitzien als een volle wenkbrauw (net zoals bij een 'echte' wenkbrauwen!). Dit zorgt er dan ook voor dat wenkbrauwen zowat niet van echt te onderscheiden zijn. Iemand aan wie je vertelt dat je pmu draagt, zal goed moeten kijken! Deze techniek is dan ook uitermate geschikt wanneer je nog wel wenkbrauwhaartjes hebt, maar stukjes mist of de haren erg schaars zijn. Aan de hand van de nano hairstrokes worden de wenkbrauwen met natuurlijk ogende haartjes opgevuld.

Powdertechniek en ombre brows

Naast hairstrokes zijn ook de powdertechniek en ombre brows mogelijk. De powder- of schaduwtechniek geeft een 'zachtere' wenkbrauw dan de nano hairstrokes. Hierbij wordt een licht pigment onder je wenkbrauw aangebracht in de huid aan de hand van een pixeltechniek. Dit zorgt ervoor dat wenkbrauwen die bestaan uit lichte haartjes er iets donkerder uit gaan zien en de wenkbrauwen in het algemeen een vollere indruk geven. Wanneer de 'pixels' met pigment genezen, oogt het als een zachte poeder. Bij ombre brows staat het kleurverloop van de wenkbrauw centraal. De wenkbrauwen beginnen licht en wordt steeds donkerder naar de punt toe. Op deze manier lijken je wenkbrauwen voller dan ze van nature zijn.

Altijd op maat

Er zijn dus allerlei verschillende technieken om te gebruiken die allemaal net anders resultaat geven. Welke moet je dan gebruiken? Het advies is eigenlijk om hier niet zelf over te puzzelen. Lees je in, raak bekend met de technieken, en laat je vervolgens gerust informeren in de salon zelf. Goede pmu is immers strikt maatwerk. Vooraf kan niets strak afgemeten of bepaald worden. Welke techniek het meest geschikt is, hangt dan ook af van je gezichtsvorm en hoe je gezicht reageert op de pmu. Neem gerust contact op, dan zoeken we samen de beste manier om jouw wenkbrauwen precies te krijgen zoals je wil.