Permanente make-up & chemotherapie

Permanente make-up & chemotherapie

En dan is er kanker geconstateerd... Gelukkig is de medische wetenschap steeds verder en succesvoller bij het behandelen van kanker. Daar hoort vaak ook een intensieve behandelperiode bij, waaronder ook vaak chemotherapie.

Chemotherapie

Bij chemotherapie is de kans aanwezig dat er haaruitval optreedt. Eerst bij de hoofdharen en later ook bij de wenkbrauwen en wimpers. De wenkbrauwen zijn een sieraad van het gezicht en geven ons uitdrukking. Het kan dus erg 'naakt' voelen als die er niet meer zijn. Permanente make-up is daar een mooie oplossing voor!

Permanente make-up

Nu is het zo dat je permanente make-up vaak niet tijdens de chemotherapie kunt/mag doen. Het lichaam heeft het al zwaar en is te verzwakt om voldoende weerstand te bieden tegen schade van buitenaf. Het lichaam is dus heel gevoelig voor ontstekingen. Het is altijd verstandig om dit te overleggen met je behandelend arts/oncoloog.

Behandeling

Probeer je eerste behandeling het liefst 8 weken voor de chemotherapie te plannen, want dan zou er zelfs een nabehandeling kunnen plaatsvinden. Je kunt er ook voor kiezen om je eerste behandeling met permanente make-up 4 weken voor je chemotherapie te plannen. Dan kunnen je wenkbrauwen in één behandeling aangepakt worden. Ook kan permanente make-up toegepast worden na chemotherapie, in overleg met je behandelend arts/oncoloog.

Mocht je een afspraak willen maken, neem dan even telefonisch contact op. Onze specialisten maken graag tijd voor je om je te helpen!